နာနတ္သီး

| Thursday, February 10, 2011
နာနတ္သီးကို လူတိုင္းႏွစ္ျခိဳက္စြာ သံုးေဆာင္ၾကသည္။ နာနတ္သီးတြင္ ဗီတာမင္-B6 ၊ ဗီတာမင္-စီ၊ မဂၢနီးစ္ႏွင့္ ေကာပါးဓာတ္ဆားမ်ား ပါ၀င္သည္။ ထို႕ျပင္ အစာေၾကလြယ္ေသာ အင္ဇိုင္းမ်ားႏွင့္ အေရာင္က်ေစလြယ္ေသာ ဘရိုမီလိန္း ( Bromelein ) ဓာတ္တို႕ပါ၀င္သည္။ အဆစ္အမ်က္ေရာင္ ေရာဂါ၊ အေအးမိ၊ ႏွာေစး ေရာဂါမ်ားအျပင္၊ ထိပ္ကပ္နာ ေရာဂါႏွင့္ ဆက္စပ္ေနေသာ ေ၀ဒနာမ်ားကို သက္သာေစၿပီး၊ ကင္ဆာေရာဂါ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးသည္။ နာနတ္သီးကို နာနတ္သီးစိတ္ေလးမ်ားအျဖစ္ သံုးေဆာင္ၾကသလို၊ နာနတ္သီး ေဖ်ာ္ရည္ အျဖစ္တစ္ဖံု၊ နာနတ္ယို အျဖစ္တစ္မ်ိဳး၊ သစ္သီးေျခာက္မ်ားႏွင့္ ဟင္းလွ်ာမ်ားအျဖစ္ပါ သံုးစြဲလာၾကသည္။ ေမႊးပ်ံ႕တဲ့ ရနံ႕နဲ႕ အတူ အရသာလည္းရွိ၊ က်န္းမာေရးအတြတ္လည္း အက်ိဳးမ်ားလွတဲ့ နာနတ္သီးစိတ္ေလးမ်ား စားသံုးဖို႕ တိုက္တြန္းႏိႈးေဆာ္ လိုက္ရပါေတာ့တယ္။ 






0 comments:

Post a Comment

 

Copyright © 2010 CHEMISTRY FIELD Blogger Template by Dzignine