ဗီတာမင္ - E

| Tuesday, February 22, 2011
ဗီတာမင္ေတြကို အဆီတြင္ေပ်ာ္၀င္ျခင္းနဲ႔ ေရတြင္ေပ်ာ္၀င္ျခင္း ဆိုၿပီး၊ ႏွစ္မ်ိဳးခြဲရာ ဗီတာမင္ A၊ D၊ E သည္ အဆီတြင္ ေပ်ာ္၀င္သည္။ ဗီတာမင္ - E သည္ ဆီထုတ္ယူႏိုင္ေသာ ေနၾကာေစ့၊ ေျမပဲ၊ သံလြင္ဆီႏွင့္ သေဘၤာသီး၊ မုန္ညင္းစိမ္း၊ မုန္ညင္းျဖဴ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ဟင္းႏုႏြယ္၊ ပဲပုပ္ေစ့ စသည္ စားသံုးျခင္းမွ ရရွိႏုိင္ပါတယ္။ ဗီတာမင္ - E နည္းတဲ့ေရာဂါဆိုတာ ရွားပါတယ္။ အဆီကို စုပ္ယူႏိုင္စြမ္းမရွိတဲ့ အေျခအေန၊ ေမြးဖြားစဥ္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ မျပည့္ခဲ့ျခင္း၊ အူတြင္ေရာဂါတခုခုရွိရင္ ဆိုတာေလာက္သာ ျဖစ္ႏိုင္ပါတယ္။ ဗီတာမင္မွန္သမွ် မရွိမျဖစ္လိုေပမဲ့ သာမန္လူသားတစ္ေယာက္ စားသံုးေနေသာ ေန႕စဥ္အစားစာမ်ားတြင္ လံုေလာက္စြာ ပါ၀င္ပါတယ္။ တန္ေဆး၊ လြန္ေဘး ဆိုသလို ဗီတာမင္ - E မ်ားရင္လည္း မေကာင္းပါဘူး။ ေဆးပညာအရ တေန႔ကို ၁၀၀၀ မီလီဂရမ္ထက္ မပိုသင့္ပါဘူး။

၀က္ျခံ၊ ရင္သားကင္ဆာ၊ ရင္သားအက်ိတ္၊ ေသြးဆံုး လကၡဏာေတြ၊ ကိုယ္၀န္ရွိခ်ိန္မွာ ေသြးတိုးတာ၊ ေမြးလမ္းေၾကာင္း ေရာင္တာေတြကို ေကာင္းမြန္ေစႏုိင္ပါတယ္။ ႏွလံုးေသြးေၾကာက်ဥ္းေရာဂါကို ကာကြယ္ႏိုင္တယ္။ အစာအိမ္ကင္ဆာ၊ အမ်ိဳးသမီးရင္သား-အူမၾကီးကင္ဆာ၊ ေယာက္်ား ဆီးက်ိတ္-ဆီးအိမ္ကင္ဆာ စတာေတြကို ေကာင္းေစတယ္ဆိုတာ သုေတသန အဆင့္မွာသာ ရွိပါေသးတယ္။ ေနာက္ၿပီး မ်က္စိအတြင္းတိမ္အတြက္ အက်ိဳးမ်ားေစတယ္လို႔ ဆိုပါေသးတယ္။ ေနေရာင္မွာ အႏၲရာယ္ေပးတဲ့ ခရမ္းလြန္ေရာင္ျခည္ UV ကိုလည္း ကာကြယ္ေပးႏုိင္ပါတယ္။ ဗီတာမင္ E ႏွင့္ A သည္ အသားအေရကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။ ႏွစ္မ်ိဳးလံုး အဆီမွာ ေပ်ာ္၀င္တာမို႔ ဆီရွားတဲ့အရပ္၊ ဆီမစားတတ္တဲ့ အက်င့္ရွိတဲ့လူေတြအတြက္ ဂရုစိုက္ စားသံုးသင့္ပါတယ္။ 

0 comments:

Post a Comment

 

Copyright © 2010 CHEMISTRY FIELD Blogger Template by Dzignine