ဗီတာမင္စီ

| Sunday, December 12, 2010
ဗီတာမင္စီ သည္အစြမ္းထက္ ေသာ ဓါတ္တိုးဆန္႔က်င္ဂုဏ္သတၱိ( Antioxidant) ျဖစ္ၿပီး၊ ကိုယ္ခႏၶာ ခုခံစြမ္းအားစနစ္ကို ၿမွင့္တင္ေပးသည္ ။ ထိခိုက္ဒါဏ္ရာမ်ား ၊ ခြဲစိတ္ဒဏ္ရာမ်ား ၊ မီးေလာင္ဒဏ္ရာမ်ား ရရွိၿပီးေနာက္ အနာက်က္ရာတြင္ ဗီတာမင္စီသည္သံဓါတ္ကို အူမွ ထိေရာက္စြာ စုပ္ယူႏိုင္ရန္ႏွင့္ ေဖာလစ္အက္ဆစ္ (Folic Acid) ကို အာနိသင္ ထက္ၿမက္ေစရန္ ကူညီေပးသည္ ။ အရိုး ၊ အေရျပား ၊ သြား ၊ အမာရြတ္မ်ားတြင္ ပါ၀င္ေနသည့္ Collagen ေခၚ အမွ်င္ဓါတ္ ပရိုတင္းတည္ေဆာက္ရာတြင္ ဗီတာမင္စီ လိုအပ္သည္။ ဗီတာမင္စီ ေပါၾကြယ္၀ေသာ အသီးအႏွံမ်ားမွာ သံပုရာသီး၊ ေရွာက္သီး၊ လိေမၼာ္သီး၊ စပ်စ္သီး၊ သရက္သီး၊ စေတာ္ဘယ္ရီသီး စသည္ျဖစ္သည္။

0 comments:

Post a Comment

 

Copyright © 2010 CHEMISTRY FIELD Blogger Template by Dzignine